Barion Pixel

A kannabisz termékek napi használata javíthatja a tüneteket a gyulladásos bélbetegségben szenvedő betegeknél, amint az az Expert Review of Gastroenterology & Hepatology folyóiratban megjelent megfigyelési kísérleti adatokból is kiderült. Brit kutatók 76 Crohn-betegséggel vagy fekélyes vastagbélgyulladással diagnosztizált betegnél értékelték a kannabisz termékek biztonságosságát és hatásosságát, akik az Egyesült Királyság Orvosi Kannabisz Regiszterében szerepeltek és mindegyikük rendelkezett orvosi engedéllyel a kannabisz fogyasztására.

A vizsgálati alanyok három hónapig fogyasztottak kannabisz kivonatokat, THC-dús virágokat vagy mindkettőt, és az eredmények szerint a kannabisz alapú gyógyszerek javították az egészséggel kapcsolatos életminőséget és csökkentették a tüneteket. A kannabiszt korábban fogyasztó résztvevőknek még jobban javult az egészséggel kapcsolatos életminősége, és kevesebb nemkívánatos eseményt tapasztaltak, mint a kannabiszt nem használó résztvevők. Az Izraelből származó longitudinális adatok is hasonló eredményeket mutattak, amelyek szerint a kannabisz hosszú távú használata javítja a tüneteket és csökkenti a vényköteles gyógyszerek használatát a kezelésre rezisztens gyulladásos bélbetegségben szenvedő betegeknél.

A kannabisz terápia hatásosnak bizonyult az Egyesült Királyság orvosi kannabisz regiszterébe felvett poszttraumás stressz zavarral (PTSD) vagy depresszióval küzdő alanyoknál is. Ezek az eredmények rávilágítanak arra, hogy a kannabisz alapú gyógyszerek kiegészítő terápiás lehetőségként használhatók a gyulladásos bélbetegség és más betegségek kezelésére.

Tetszett a cikk?

A termékeink is fognak

0
    0
    Kosaram
    A kosarad üresVissza a shopba