Barion Pixel

A kannabisz “felzabálja” a bélrákot? A kannabidiol váratlan egészségügyi hatásait fedezték fel – rákellenes hatást vált ki a szervezetben

 

Minden eddiginél jelentősebb és látványosabb eredményt tudtak elérni a bélrákos pácienseken végzett kísérletek során. Meglehet a kulcs a rettegett betegség gyógyításához.

A kannabisz egy igazi csodanövény, egy olyan máig méltatlanul elhallgatott gyógyír, mely rengeteg betegség mellett a rák ellen is hatásos. 

Ezt azonban még ma sem hangoztatja eléggé a mainstream média, gyógyszeripari nyomásra. Pedig a kannabuszban található kannabidiolok olyan erős rákellenes hatással rendelkeznek, hogy egy nemrég elvégzett kutatásban bebizonyosodott, hogy hatásos lehet a bélrák különböző stádiumaiban is.

A kannabiszban található hatóanyagok ugyanis felerősítik a rákellenes terápia hatásait, olyan nagy mértékben, hogy a szervezet valósággal “kipusztítja” önmagából a rákos tumorokat.

Tudósok megfigyelték, hogy a normál vastagbél sejteket és szöveteket a kannabisz hatóanyagi érintetlenül hagyták. Emellett azonban a rákos tumorok, és az őket alkotó sejtek hirtelen sejthalálon, azaz apoptózison estek át.

 

A vastagbélrák milliókat érint a nyugati országokban. A kannabidiol a Cannabis sativa biztonságos és nem pszichoaktív hatóanyaga, farmakológiai hatást fejt ki (antioxidáns és bélrendszer-gyulladáscsökkentő) és mechanizmusai potenciálisan hasznosak vastagbél daganatképződés ellen.

Korábban már kísérleti egereken is kimutatták, hogy a kannabidiol képes volt jelentős mértékben csökkenti a bélrák szaporodását. 

A vastagbélrák sejtvonalakban a kannabidiol (CBD) megvédte a DNS-t az oxidációs károsodásoktól, fokozta az endokannabionid szintet és csökkentette a sejt burjánzást is. 

Az eredmények egyértelműen azt mutatták, hogy az egészséges sejtekben nem idézett elő káros változást a kannabidiolos kezelés. Csak a rákos, abnormálisa sejtekben mutatkoztak káros elváltozások, melyek végül ezen sejtek elpusztulásához vezetett. 

 

Forrás: 

https://thejointblog.com/new-study-finds-cannabis-may-cure-colon-cancer-new-study-cannabis-can-kill-colon-cancer-cells/

http://titokterminal.com/a-kannabisz-felzabalja-a-belrakot-a-kannabidiol-varatlan-egeszsegugyi-hatasait-fedeztek-fel-rakellenes-hatast-valt-ki-a-szervezetben/?fbclid=IwAR3B-2LImM50VPD4hA5CdYpYRd0SGRPFQj–KCgWQi1Z76aWAVEdX8yZST8