Barion Pixel

Az autizmus spektrum zavar (ASD) kezelésében alkalmazott CBD-dús kannabisz hatásosságát vizsgáló új kutatást közölt a Translational Psychiatry folyóirat. Az izraeli kutatócsoport által végzett tanulmány szerint a CBD gazdag kannabisz jelentős klinikai javulást hoz az ASD-vel élő serdülők számára.

Az izraeli kutatócsoport 82 fiatalban (5-25 éves korosztály) mérték fel a kannabisz terápia hatékonyságát. A vizsgálatban részt vevők teljes spektrumú kannabisz kivonatokat fogyasztottak (CBD:THC 20:1 arányban), mintegy hat hónapon keresztül.

A kutatás eredményeként arra a következtetésre jutottak, hogy azoknál a résztvevőknél, akik végigcsinálták a hat hónapos terápiát, jelentős javulás mutatkozott az ASD általános pontszámaiban. A javulást leginkább a szociális kommunikációs készségek területén tapasztalták.

“Azoknál az ASD-vel élő egyéneknél, akiknél súlyosabb tünetek voltak kezdetben, a CBD-dús kannabisz terápia hatására jelentős mértékű javulást tapasztaltunk a szociális kommunikációs készségek terén” – állítják a szerzők.